Aktualności
Jesteśmy tym, co jemy. A co jemy? Niestety, także to, co stosuje się podczas produkcji żywności
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
Czy współczesna żywność jest bezpieczna?
Nowe zagrożenia w produkcji żywności były przedmiotem badań przedstawionych na Narodowym Kongresie Żywieniowym.
Usprawnienie sprawozdawczości finansowej celem nowelizacji ustaw regulujących sferę rachunkowości.
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
Wraz z 2020 roku, Minister Finansów skierował do kolejnego etapu prac legislacyjnych projekt Ustawy o zmianie ustawy o rachunkowości oraz niektórych innych ustaw.
Z początkiem Nowego Roku Sejm procedować będzie projekt ustawy dotyczący reformy OFE.
- Szczegóły
- Kategoria: bez kategorii
Już na pierwszym posiedzeniu plenarnym Sejmu, planowanym w dniach od 8 do 10 stycznia 2021 roku, izba poselska będzie powtórnie procedować rządowy projekt Ustawy o zmianie niektórych ustaw w związku z przeniesieniem środków z otwartych funduszy emerytalnych na indywidualne konta emerytalne.
Życzenia
- Szczegóły
- Kategoria: bez kategorii
Czytającym i oglądającym naszą stronę, życzymy: żeby w przyszłym roku już nie było tak, jak jest teraz.
Tegoroczne, zaburzone pandemią święta są skromni i niekiedy samotne. Wbrew wszystkiemu, życzymy nadziei, która nie gaśnie i energii na co dzień, pogody ducha. Serdeczności i zdrówka !!
Wigilijne potrawy regionalne. Nie buraki, nie grzyby... Łączą nas suszone owoce!
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
W każdym regionie są jednak lokalne produkty, których nie znają mieszkańcy innych części kraju. Grzyby, karp, buraki - to oczywiste, ale okazuje się, że najważniejszym produktem łączącym wszystkie regiony są suszone owoce - potrawy regionalne z ich udziałem występują we wszystkich województwach. Dane na ich temat przygotowało MRiRW.
Strona 39 z 96